9 Şubat 2018 Cuma

VERİMLİLİĞİNİZİ ARTTIRACAK İPUÇLARI



Hayatınızın belli bir rutin etrafında geçtiğini, ruhen yorulduğunuzu hissedip bir şeyleri değiştirmek isteyip de değiştirmeye adım mı atamıyorsunuz? Elimizde olmadan bazen hayatımız sadece iş, okul, ev, rutin buluşmalardan ibaret olabilir. Sürükleniyomuş hissine de kapılabiliriz. 

Ama hayatınızda yapacağınız ufak tefek değişiklikler sizi bu yorucu düzenden çıkarabilir. Bakın benim önerilerim ;

1) GÜZEL UYANIN 

Alarmla uyanıp, tek gözünüz kapalı giyindiğiniz, ezbere rutinlerinizi yaptığınız bir sabah mı yoksa uykunuzdan 15 dakika feragat ettiğiniz, yatağınızda rahatça gerilip belki güzel bir yüz maskesi yapabildiğiniz, sıcak bir kahve içtiğiniz, rahatlatıcı bir müzik koyduğunuz sabah mı? Tek yapmanız gereken alarmı sadece 15 dakika öncesine kurmak olacak. Kendinize zaman ayırabildiğiniz, kendi kendinize gülümseyebildiğiniz bir sabah inanın gününüzün güzel geçmesine sebep olacaktır.

2) PLAN PROGRAM YAPIN

Sabah ne giyicem, çantama ne koyacaktım derdi sabahların adeta kabusu. Ben mutlaka gece yatmadan sabah ne makyaj yapacaksam onları bile masamın üstüne hazır ederim. Böylece sabah rahat rahat hazırlanma fırsatım olur. Ya da gün içinde yediğim yemeğin planını bile oluştururum kendimce. Öğlen karbonhidrat mı yedim akşama protein yiyeceğimin planını kafamın bir köşesine yazarım. 

3) HER ŞEYE YETİŞEMEZSİNİZ

Bazen işler üst üste gelir, buluşmalar birikir, ödevler çoğalır.. Herkese , her şeye koşamayız. Bırakın bazı şeyler de olmasın ya da sonra düşünün. Sizden süper kahraman olmanızı bekleyen insanlar varsa kulak asmayın. Kendinin farkında olan her birey zaten yapacaklarını bilir. O yüzden kendinizi dinleyin ve hayatınızdaki önemli noktaları ayırın ve onları yapın, kendinizi sıkmayın.

4) RUTİNİN DIŞINA ÇIKIN

Her gün aynı yerde öğlen yemeğinizi yemeyin, kahvenize farklı bir şurup kattırın, pop seviyorsanız caz müzik listesi oluşturun kendinize, her gün pantolon giymeyin mesela, kendinize bazı günler için şık kombinler yapın . Ne olacağı size kalmış tabi ama ufak değişiklikler ruh dinlendiriyor o kesin :)


5) TELEFONDAN UZAK DURUN

Ben bunu daha çok 1 saat telefonu elime almayacağım gibi değil de kitap okurkan 50 sayfa okumadan telefonu elime almayacağım. Ya da sevdiğim diziyi izlerken reklama kadar gibi sınırlardan oluşuyor bu durumum da.

6) HATIRLATICILARDAN YARARLANIN

Su içmeyi unutuyorsanız, ara öğünleri atlıyorsanız ya da arkadaşlarınızın doğum günlerini unutuyorsanız üşenmeyin ve bir kaç saatinizi hatırlatıcı yapmaya ayırın. Büyük kolaylık sağlayacaktır size de eminim.

7) HAYATINIZA BAŞARI KATIN

Hep dilinizde 'Bir başlasam devamı gelecek'ler mi var ? Artık ertelemeyin. Pazartesi olsun da bi demeyin. Şu an günde 200 soru mu çözmeniz gerekiyor kalkın masanın başına başlayın. Hobiniz mi olsun istiyorsunuz açın interneti yaşadığınız yerde ne gibi kurslar var onları araştırın ve arayın bilgi alın. Gündemi takip etmek istiyor ama hep unutup gidiyormusunuz, köşe yazarlarını okuyun her gazeteden. Size en yakın olanını seçin ve günlük onun yazılarını okuyun. Tamamen size kalmış tek yapmanız gereken harekete geçmek.

8) KENDİNİZE DÜRÜST OLUN

Ne kadar çok gerçeklerle yüz yüze gelirseniz değiştirmek istedikleriniz için adım atmaya o kadar isteğiniz olur. Kilo aldığınızı kabullenemiyorsanız tartıya çıkın ve yolunuzu çizin. Unuttum diyip hala eski aşkınız ne fotoğraf atmış diye merak ediyorsanız kendinize kuralınızı koyun, önünüze bakın. Bazı defterleri kapatmadan , kendinize doğruları kabul ettirmeden insanların sizi ciddiye almasını bekleyemezsiniz.

Her şeyi geçin aslında kendinizi sevin gerisi zaten geliyor. Sizi seviyorum :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder