17 Mart 2017 Cuma

İNSTAGRAMDA POPÜLER OLMANIN 10 YOLU




Başlıktan da anlaşılacağı gibi instagramda populerliğinizi arttırmak için neler yapmalısınız onları maddelicem. Ama yanlış anlamayın kendim öyle olduğumdan değil nacizane gözlemlediklerim diyelim :)

1) DOĞAL OLUN !
  Hayatta kimse mükemmel değildir, evet bunu biliyoruz da niye öyle gösterme çabası var ki?  O gün kendini kötü mü hissediyosun, ailenle mi tartıştın, işi ya da dersleri başaramıyor musun ne gerek var "mükemmelim" demeye? Bana o kadar itici geliyor ki her gün "Sevgilim beni çok seviyo bakın, Ailem benim için her şeyin en iyisi yapıyor, Derslerim mükemmel"ciler. Ee doğal olarak öyle insanları da takip etmiyorum. O yüzden içinizden ne geliyorsa mutluluğu da, moral bozukluğunuzu da yazın. İnanın gerçek olmanız birçok insana iyi gelecek :)

2) AYNI FİLTRELERİ KULLANIN
   İstikrar çok önemli ! Bir fotoğrafta canlı filtreler kullanmışken diğerinde soluk kullanıyorsanız bu göz yorucu olabilir. Sayfanıza yeni girecekler karmaşık bir görüntüyle karşılaşınca "takip et" butonunu basmazlar haliyle. Kendinize tarzınıza uygun bir filtre belirleyin. Örneğin vsco'da, snapseed'de belli filtreleri deneyin ve onu uygulayın. 12 fotoğrafta bunu uygulayınca uyumu siz de seveceksiniz :) Benim fotoğraf uygulamalarım bunlar. Detay için de sağ üstteki yazıya tıklayabilirsiniz.



3) İNSANLARLA ETKİLEŞİMDE OLUN
    Aile, akraba, arkadaş dışında kalan ve sizinle aynı işi - instagramer, blogger vs- yaptığınız insanlarla etkileşimde olmanız çok önemli. Beğeni ve yorumlar sayesinde hem etkileşimleriniz çoğalacak hem de o insanların takipçilerinin sizi fark etmesini sağlayacak, keşfete düşeceksiniz. Bu da takipçi sayınızda, fotoğraflarda beğenilerinizde artış olarak size dönecek.

4) BELİRLİ KONSEPT YARATIN
    Mesela takipçilerinize size ait tag yaratın ve onlardan bu tagi kullanmalarını isteyin. Hatta onlardan gelen fotoğrafları storynizde paylaşın. Onlara soru sorun mesela fotoğrafınızın altında. Etkileşim yaratın. Ya da insagramda belli bir sütununuza aynı tarz fotoğrafları atarak bir uyum yaratın. Mesele bir sutunu siyah beyaz olacak şekilde yapabilirsiniz. Ya da o sütun da sadece kitap, kahve paylaşın. Ben mesela ojelerimi belli bir sütunda paylaşıyorum. Bu da benimki :)


5) SÜREKLİ KENDİNİZİ PAYLAŞMAYIN
     Modayı seviyor olup kıyafetlerinizi paylaşıyor olabilirsiniz, makyaj seviyor olup yüzünüzde uygulayıp atıyor olabilirsiniz. Ama sürekli siz siz profilinizi çok doldurur. Kıyafet mi tanıtacaksın hep giymene gerek yok arada bu tarz da koy.
Makyajını hep yüzünde göstermene de gerek yok, bir tanesini de böyle koy profiline :)



6) İNSANLARA FAYDALI OLUN
     Kimse sizi kara kaşınıza gözünüze takip etmez -bu iş içinde olanlar- . İnsanlara bir şeyler katın. Okuduğunuz kitabı önerin mesela. Gittiğiniz cafeyi önerin. Şu markada indirim var diye haber verin. Sürekli siz bir yerden sonra inanın insanları takipten çıkmaya itebilir.

7) UYUM UYUM UYUM !
     Bir fotoğraf kıştan bir fotoğraf yazdan ya da bir fotoğraf bir tatilden diğeri başka tatilden insanların kafası karışabilir ve inanın profiliniz de bozulur. Bir fotoğraf seriniz varsa paylaşın, öyle diğerine geçin. İlerde tbt diye yine paylaşırsınız. Kısaca bir öyle bir böyle de güzel olmuyor.

8) İLHAM ALIN
     Ama taklit etmeyin. Beğendiğiniz profiller olabilir ya da pinterestte bir fotoğraf görmüş olabilirsiniz. Aynısını yapmayın. Kendiniz bir şeyler katın. Özgün olun. Zaten bir süre sonra alışıyorsunuz :)

9) HASTAG KULLANIN
     Daha fazla kitleye ulaşmak için hastaglar kullanın. Ama alakasız da olmasınlar :) Mesela benimki ; :)


10) SÜREKLİLİK
    Bir fotoğraf atıp bir hafta atmamazlık yapmayın tabi elinizdeyse. Günde en az bir fotoğraf ideal. Böylece takipçilerinizi kendinizi hatırlatıp, keşfete daha çok düşerek takipçilerinizi arttırabilirsiniz.

BONUS : Fotoğrafı atacağınız saatler insanların sosyal medyada olduğu saatler olsun. Mesela akşam saatleri en uygun saatler oluyor. Genelde gün içinde paylaştığınız fotoğraflar daha az beğeni alır.

BONUS : Gerçekci olun. Sahteliklerle uğraşmayın, çünkü bir gün mutlaka çıkar. İnstagram sayesinde artık videolarda görüntülenmelerle kimin gerçek olduğu çok iyi anlaşılıyor. Mesela bence 10k takipçili hesabın videosunun görüntülenmesi 1000den az
olmamalı. En az hatta böyle. Ya da videosu yoksa bile beni düşündürüyor o hesaplar. Siz de buna dikkat edin bence.

Benden bu kadar. Bana katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz var mı, sizce nasıl? Bana yazın , görüşürüz başka postlarda ♥️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder